Organiseer jij bijeenkomsten? Zet Twitter en Periscope in!

photo-883286_640Twitter bestaat dit jaar 10 jaar! Zoals beloofd een blog over Twitter…  Ja, jullie hadden het goed geraden! Maar ook over Periscope, de laatste toevoeging van Twitter.

De mooiste tool van Twitter vind ik Periscope

Ken je Periscope al? Erg handig als je bijeenkomsten hebt! Deze app bestaat sinds maart van dit jaar. Je kunt er met je smartphone live videoverslagen mee uitzenden. Sinds kort is deze app geïntegreerd in Twitter!
Uiteraard heb ik mijn laatste opdrachtgevers, De VAK en WO=MEN al aangegeven dat Periscope juist voor hen heel interessant is! Maar ook voor Dea Dia is het een aanrader! Zij hebben alle drie bijeenkomsten die velen willen zien, ook al kan iemand er een keer niet bij zijn. Of het nu om een lunchconcert gaat, een muziekpresentatie, een workshop over marketing of bijvoorbeeld om een bijeenkomst over NAP 1325, deze zou ik zeker uitzenden op Periscope. Dat kun je zelf doen maar ook elke bezoeker kan het! Je kondigt het evenement aan op Twitter en andere social media, en zendt het uit op Periscope.  Je kunt zelfs je bezoekers vragen om te livestreamen. De uitzending is 24 uur lang te bekijken. Achteraf kun je de video nog promoten.
Periscope groeit hard. Livestreaming gaat in de komende jaren een belangrijke rol spelen, niet alleen voor Twitter, maar zeker ook voor bedrijven. Mensen kunnen zo kennismaken met jou en met je werk. Je kunt jezelf hiermee uitstekend profileren. Wees erbij en probeer het nu uit.


Hoe werkt Periscope?

Met één druk op de knop wordt je livestream gestart. Andere gebruikers kunnen die stream bekijken en kunnen live commentaar intypen. In Periscope is het ook mogelijk om ‘hartjes’ te versturen. Probeer het eens uit!
Gaat u met Periscope aan de slag? Hierbij 3 tips:

  • Zorg voor een pakkende titel met hashtag
  • Ga in gesprek met je kijkers. Social media gaat om interactie.
  • Kies voor een mooi beeld als je op de knop drukt: het eerste beeld is het reclameplaatje van je video!

Séphine en 10 jaar Twitter
Eerlijk gezegd was ik eerste instantie een twitterscepticus. Een vriendin van mij was direct enthousiast in 2006. “Séphine, je moet op Twitter”! Ik maakte een account aan, maar mijn conclusie was: “Goed voor journalisten, voor het nieuws en om te weten of iemand in de trein zit, onderweg naar huis”. Ik had op dat moment geen PR-opdracht, dus ik liet Twitter rusten. Ik was duidelijk geen “early adopter”. Mijn vriendin is echter journaliste. Wekelijks belde ze me met twitternieuws. Het duurde meerdere jaren voordat ik echt actief werd. De tweets over het vliegtuig dat in de rivier de Hudson crashte in 2009, zag ik op het NOS journaal! Mijn houding is ondertussen helemaal veranderd.

twitter-720970_640Nu vind ik Twitter fantastisch!

– Het maakt mijzelf zichtbaar op twitter als communicatievakvrouw: een expert dus.
– Ik heb interim opdrachten aan Twitter te danken.
– Het nieuws volg ik al lang niet meer via de TV maar op Twitter, precies over onderwerpen die ik heb gekozen..
– Tussen mijn interimopdrachten door geef ik onder meer Twitterworkshops.
– Bij een volgende workshop ga ik zeker “streamen” via Periscope!

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk met Twitter.
Heb je Twitter al omarmd en hoe zet je Twitter in? Laat het me weten via @sephinelaros .
Wil je zelf ook gaan twitteren? Kijk dan bij mijn workshop Zakelijk Twitteren, toch persoonlijk?