Sephine Laros: Netwerken en verbinden is inmiddels mijn eerste natuur

Sephine Laros
Albedo Communicatie

Séphine Laros: “Ik ben genomineerd voor Delftse netwerker van het jaar! Stem je op mij? Ik was blij verrast dat anderen mij hebben voorgedragen als kandidaat voor de titel Delftse netwerker van het jaar.”

Mocht ik als winnaar uit de bus komen, dan kan ik dat alleen maar beschouwen als een beloning voor al het werk dat ik in de loop der jaren heb gedaan.

Netwerken zit in mijn genen
Het begon na de studie communicatie van Séphine Laros: “Netwerken heb ik het met vallen en opstaan geleerd en inmiddels is het mijn eerste natuur.
Ik netwerk niet alleen voor mijn bureau Albedo communicatie of voor nieuwe opdrachten, ik netwerk voor de mensen om me heen om Delft een stukje mooier te maken. Overal zie ik linkjes en connecties.” Voor Sephine is het een kleine moeite om mensen die ze ontmoet in verschillende netwerken en groepen met elkaar te verbinden: kunstenaars met ondernemers, stichtingen met zelfstandigen, een moeder met een ondernemersvraag. “Mooie initiatieven voor de stad Delft wijs ik op het Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB) of naar de De Uitdaging, bijvoorbeeld”.

Stichter van netwerkstichtingen

“Samen met een paar andere sterke onderneemsters heb ik in 2007 Dea Dia Delft opgericht, een platform voor de groei van vrouwelijke ondernemers in Delft en omstreken. Het is in 10 jaar uitgegroeid tot de meest actieve en een van de grootste ondernemersnetwerken in Delft. Ik heb het voorzittersstokje allang overgedragen maar als lid blijf ik verbinden en netwerken. Sinds 2014 ben ik betrokken bij het burgerinitatief 8 Maart Delft. Eerst als jurylid en in 2015 als tijdelijke voorzitter.  Nu ik al een paar jaar gevraagd wordt om deze groep te leiden, hebben we er een officiële stichting van gemaakt in 2017.”

Als Stichting 8 Maart Delft en het netwerk eromheen stevig staan, gaat Séphine Laros weer verder met een nieuw initiatief. Er is nog genoeg te doen en te verbinden in Delft.

Een greep uit de andere netwerken waarin Sephine actief mensen met elkaar linkt en op weg helpt:

Sinds 2010: Open Coffee Delft, een netwerk voor professionals en ondernemers.
Sinds 2012: voor ondernemers en bewoners: Stichting Nieuwe Langendijk.
Sinds 2012: voor expat moeders: Delft MaMa.
Sinds 2014: voor de ondernemers van de binnenstad: Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB).
Sinds 2014: Stichting 8 Maart Delft voor inclusie en gelijkwaardigheid.
Sinds 2015: het wereldwijde netwerk Soroptimisten, afdeling Delft.
Sinds 2015: Le reseau des francophones aux Pays Bas.
Sinds 2016: voor herintredende vrouwen: Business Work and Kids.

En dan nog de groepen op Facebook en LinkedIn.

“Ik zie het als mijn missie de betrokkenen uit de verschillende professionele en vrijwillige netwerken met elkaar te verbinden. Netwerken doe ik  de hele dag door, online, tijdens bijeenkomsten en zelfs op straat als ik boodschappen ga doen! Een eventuele overwinning zal ik zien als een aansporing om op de ingeslagen weg verder te gaan. Uiteraard hoop ik dat het winnen van deze titel mij nog meer kansen biedt mijn netwerken uit te breiden en daarmee mijn steentje bij te dragen aan de toekomst van Delft.”

Wie er wint, wordt op 20 november, tijdens het netwerkevent De Kracht van Delft bekend gemaakt.
Het is nu aan het publiek om te stemmen op www.delftverbindt.nl/stemmen

Kies je voor Séphine Laros?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *